De beste remedie tegen menselijke fouten Certwell maakt kwaliteit zichtbaar in de farmacie

Wij werken in de farmacie

Kwaliteit & controle of kwaliteit in controle? Het uitsluiten van de menselijk fout is voor de farmaceut een constante zorg. Is voldoende kennis aanwezig in je apotheek? Functioneert alle apparatuur, zijn de nodige checks en onderhoudsbeurten gedaan? Productiemethoden in de farmacie stellen hoge eisen aan de (reinheid van) productie-installaties. Kortom: er zijn nogal wat reflectiepunten waar je dagelijks induikt.

De oplossingen uit de C-Suite van Certwell geven je de touwtjes stevig in handen, zonder dat je elk facet zelf nog hoeft te registreren. Eenmaal ingegeven, krijg je vanzelf meldingen voor verbeterpunten. Verbanden tussen bijvoorbeeld functie-eisen & aanwezige kwalificaties of geplande & uitgevoerde middelencontroles legt het systeem zelf. Je kunt kiezen voor een automatisch manurenoverzicht, het instellen van toegangscontroles of het triggeren van specifieke instructievideo’s bij bepaalde handelingen.

 Voordelen

 Compliance bewaken

 Middelen én personen register

 Medewerker centraal én verantwoordelijk

M-Register

Wanneer en door wie zijn de vulmachines gereinigd? Wie heeft de laatste keuringen uitgevoerd en met welk resultaat? Allemaal meteen duidelijk met het M-Register. Een software oplossing van Certwell die volledig inzicht en totale controle geeft als het gaat om keuringen, reinigingen en certificeringen van alle mogelijke farmaceutische middelen. Dit betekent: 24/7 inzicht in de status van je middelen.

C-Portfolio

De status van je werknemers is minstens zo belangrijk als die van je middelen. Kennis, controle, nauwkeurigheid, allemaal onmisbare kwaliteiten in de farmaceutische industrie. Het C-Portfolio helpt je werknemers up-to-date houden zogezegd. Heeft iedereen de juiste kennis, certificeringen en diploma’s? Is extra instructie nodig? In het C-Portfolio sla je alle documenten op en stel je direct het online portfolio van je medewerkers samen. Gekoppeld aan de gestelde functie-eisen is direct duidelijk of alle werknemers bevoegd zijn voor hun functie.

C-Register

Het C-Register is de ruggengraat van de oplossingen uit de C-Suite van Certwell. Hierin bundelen we alle online portfolio’s en heb je snel totaaloverzicht of inzicht in gekozen deelgebieden. Je ontvangt vervolgens periodieke compliance rapportages van je werknemers, kunt kiezen voor automatische urenoverzichten en eventuele toegangscontroles bij bepaalde handelingen of gebieden in je organisatie.

Als de eisen en kwalificaties eenmaal verzameld zijn in het C-Register, is het risico op fouten nihil en de kans op optimaal inzicht bijzonder groot.

 

C-Paspoort

Al je werknemers kunnen hun eigen C-Portfolio bekijken met hun persoonsgebonden pas met de Certwell app en de QR code op de achterzijde. Zo kunnen ze hun eigen status ook in de gaten houden en zijn ze meteen ook (mede)verantwoordelijk voor de status van hun certificeringen.

C-Video

Om werknemers nog wat informatie mee te geven voor ze ergens aan beginnen, kun je aan bepaalde handelingen een video hangen. Een instructie- of veiligheidsvideo, waarin je een en ander toelicht om er zeker van te zijn dat bepaalde kennis aanwezig is.

 

C-Assessment

Wil je na het bekijken van een video de kennis testen van je werknemer voordat de duim omhoog gaat? Dat kan met C-Assessment. Je medewerker kan met het invullen van de vragenlijst aantonen dat hij op de hoogte is. Je kunt dit controlemechanisme random of op basis van een trigger implementeren. Het resultaat van de toets is meteen duidelijk en als deze goed is doorlopen kan de werknemer extra credentials in zijn portfolio krijgen.

C-Access

Met C-Access kun je bepaalde gebieden of handelingen – die voorbehouden zijn aan werknemers met specifieke kwalificaties – beschermen. Hiermee geef je een selecte groep mensen toegang met hun C-Paspoort. Voor extra veiligheid is het ook mogelijk om een check te laten doen op basis van biometrische eigenschappen. Ofwel, een vingerafdrukscan toevoegen als extra beveiliging is ook mogelijk.