Lassen, de ambacht waarvoor je blijft leren Certwell maakt kwaliteit zichtbaar in de lasindustrie

Wij zijn lassers

Hoe iets in elkaar steekt, kan je maken of breken. Lassen mag dan een ambacht zijn, maar de techniek erachter blijft in ontwikkeling. Werkt je ZZP’er of arbeidskracht volgens de lasmethodekwalificatie (LMK) en is hij in het bezit van een lasserskwalificatie (LK)? En als je werkzaam bent in de dranken-, voedsel- en farmaceutische industrie, voldoet de lasser in deze context dan aan de Hygienic Design Norms? In de wirwar van regels en wetgeving is het handig om duidelijk te hebben welke kwalificatie-eisen er zijn en welke certificaten en diploma’s een lasser in bezit heeft. De oplossingen uit de C-Suite van Certwell geven je als werkgever de digitale handvatten om compleet overzicht te houden.

 Voordelen

 Compliance bewaken

 Medewerker zelf verantwoordelijk

 Up-to-date blijven

C-Portfolio

Iedere ZZP’er of medewerker stelt zijn of haar eigen online portfolio samen. Zo kun je altijd met gemak checken welke certificeringen behaald zijn en of dit voldoende is voor de functievereisten. Door deze aan elkaar te koppelen, ontstaat er direct een inzicht in de compliance status van je medewerker.

 

C-Register

Alle C-Portfolio’s samen leggen wij voor je vast in het Certwell C-Register. Hier leggen we interessante verbanden waarmee je het kwalificatieniveau kunt toetsen aan de vereisen voor de klus, gewerkte uren kunt bijhouden en bepaalde privileges kunt toekennen of juist niet. Je ontvangt periodieke overzichten en meldingen voor eventuele verbeteracties en je kunt bij vraagtekens op elk moment zelf de compliance van de werknemer controleren.

 

C-Paspoort

Middels het C-Paspoort kan de arbeidskracht zijn eigen portfolio inzien en ook presenteren aan werkgever of opdrachtgever. Zo kun je op locatie nog een laatste check doen voordat de kracht aan een klus begint. Je hebt als manager dus altijd een volledig en geverifieerd overzicht van behaalde certificeringen.

C-Assessment

Voorkom verlopen certificeringen met het C-Paspoort. Dit paspoort geeft namelijk tijdig aan wanneer een certificaat dreigt te verlopen, waardoor je medewerkers op tijd hun hercertificering in kunnen plannen. Certwell kan het behalen van het nodige certificaat bovendien begeleiden.

C-Access

Om bepaalde handelingen of gebieden in je organisatie af te schermen, kun je via het C-Paspoort toegang verlenen of weigeren. Je kunt een selectie maken op functieniveau of het hebben van specifieke kwalificaties, maar het is ook mogelijk om een vingerafdrukscan toe te voegen als extra beveiliging.